和菓子 – Wagashi

Wagashi är en vacker japansk konfektyr som oftast består av ingredienser från olika plantor. Det vanligaste är azuki-bönpasta, frukt eller mochi (som är en slags deg man gjort av klibbigt ris). Wagashi serveras oftast ihop med té året om.

Snitsig mochi-tillverkning i TV-show:

Ännu en snitsig tillverkningsvideo:

Mer om Wagashi:

Så vackra!

Under mina resor i japan har jag testat några sorter och jag har oftast haft lite svårt för smaken (speciellt för mochi). Det är nog en smak de flesta måste lära sig att vänja sig vid om man inte är född japan. =] Men är de nästan inte för vackra för att ätas ändå?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: